Vedtekter

Vedtekter for Rudolf Steinerskolens barneorkester Lillestryk. (Vedtatt på konstituerende generalforsamling 11. november 2003).

1. Formål
Steinerskolens barneorkester Lillestryk har som formål å vekke og utvikle elevenes musikalske evner gjennom instruksjon, samspill og ved å ta aktivt del i musikklivet ved Rudolf Steinerskolen i Oslo. Orkesterets styrende organer, instruktører og medlemmer skal så langt mulig bidra til å skape et godt orkestermiljø og sosialt felleskap som bygger på gleden ved samspill og samarbeid i og utenfor skolen. Barneorkesteret har et nært og forpliktende samarbeid med Steinerskolens ungdomsorkester Storestryk og Steinerskolens kammerorkester, samt eventuelle egne aspirantgrupper.

2. Medlemmer
Alle som spiller regelmessig i Steinerskolens barneorkester Lillestryk og betaler kontingent er ordinære medlemmer i barneorkesteret. Kontingenten fastsettes av generalforsamlingen. Styret kan gi dispensasjon fra kontingent etter søknad. Medlemmene representeres i styret og på generalforsamlingen av en av foreldrene/foresatte.

3. Generalforsamling
Generalforsamlingen er barneorkesterets høyeste myndighet og avholdes hver vår etter innkalling med minst 14 dagers varsel. Ekstraordinær generalforsamling kan innkalles av styret eller når to tredeler av de ordinære medlemmene krever det. Dagsorden og nødvendig dokumentasjon, styrets innstillinger og forslag som skal behandles skal foreligge senest en uke før generalforsamlingen. Alle ordinære medlemmer har stemmerett og vedtak fattes med alminnelig flertall. Vedtektsendringer og saker av stor prinsipiell betydning krever to tredelers flertall og skal være behandlet i styret i god tid før generalforsamlingen.

Generalforsamlingen velger styre og revisor. Styremedlemmene velges for en periode på to år. Styret skal gi generalforsamlingen rapport om barneorkesterets drift og fremlegge reviderte regnskap. Styret skal lage en årsmelding med en oversikt over konserter og opptredener og spesifisere nyanskaffelser og store utgiftsposter i regnskapet. Generalforsamlingen fastsetter kontingent for kommende år og vurderer barneorkesterets medlemskap i organisasjonslivet.

4. Styret
Barneorkesteret har et styre på minst fire representanter, herunder leder, kasserer og sekretær og minst én representant for lærerkollegiet ved skolen. Medlemmene velger sine representanter til styret på generalforsamlingen. Styret konstituerer seg selv. Styret er ansvarlig for barneorkesterets økonomi, instrumenter, utstyr, notearkivering og daglige drift og organisering. Styret foretar engasjement, ansettelser, oppsigelser og avskjedigelser av barneorkesterets dirigenter, instruktører og vikarer og lager arbeidsavtaler med disse. Dirigentene bør være til stede på styremøtene.

I spesielt viktige saker (f.eks. ansettelser og avskjedigelser) skal innkalling med dagsorden sendes til styremedlemmene 14 dager før styremøtet. Styret er beslutningsdyktig når minst halvparten av styremedlemmene er til stede. Saker som har vesentlig betydning for skolen skal forelegges lærerkollegiet for godkjennelse. Styret fungerer som valgkomite.

5. Drift
Opptak til barneorkesteret skjer fortrinnsvis ved begynnelsen av hvert halve skoleår. Dirigenten vurderer musikernes ferdighetsnivå og er ansvarlige for opptak i barneorkesteret. Medlemmene forplikter seg til å være med for en sesong av gangen og bør gi beskjed før sommerferien eller juleferien dersom de ønsker å slutte. Ved fravær fra barneorkesteret må medlemmene gi beskjed til dirigenten eller rette vedkommende. Medlemmene har ansvaret for å møte til rett tid og deres foreldre/foresatte er ansvarlige for instrument, noter og andre effekter som er lånt eller leid fra barneorkesteret. Betydelig fravær, kontingentrestanse eller dårlig disiplin kan føre til eksklusjon. Eksklusjon fordrer et styrevedtak og kan klages inn for generalforsamlingen.

6. Økonomi og forvaltning
Midler til barneorkesterets drift skaffes ved medlemmens kontingent, billettinntekter ved konserter, innsamlinger og ved offentlige og frivillige bidrag. Utgiftene omfatter honorarer og lønnskostnader, innkjøp og vedlikehold av instrumenter, noter og utstyr, administrasjonsutgifter og utgifter ved forskjellige arrangementer.

Sammen med ungdomsorkesteret og kammerorkesteret forvalter barneorkesteret en felles instrumentpark.

7. Oppløsning av barneorkesteret
Oppløsning av barneorkesteret kan vedtas på generalforsamling med 2/3-dels flertall etter innkalling med 14 dagers varsel. Endelig vedtak fattes på deretter følgende generalforsamling. Ved oppløsning forvaltes barneorkesterets gjenværende midler av Rudolf Steinerskolens forvaltning. Forvaltningen bør fortrinnsvis benytte midlene til å danne et nytt strykeorkester.

8. Utmelding
Medlemmer som ikke betaler kontingent anses å ha meldt seg ut.


Vedtekter for Rudolf Steinerskolens ungdomsorkester. (Vedtatt på konstituerende generalforsamling 11. november 2003).

1. Formål
Steinerskolens ungdomsorkester har som formål å vekke og utvikle elevenes musikalske evner gjennom instruksjon, samspill og ved å ta aktivt del i musikklivet ved Rudolf Steinerskolen i Oslo. Orkesterets styrende organer, instruktører og medlemmer skal så langt mulig bidra til å skape et godt orkestermiljø og sosialt felleskap som bygger på gleden ved samspill og samarbeid i og utenfor skolen. Ungdomsorkesteret har et nært og forpliktende samarbeid med Steinerskolens barneorkester og Steinerskolens kammerorkesteret, samt eventuelle egne aspirantgrupper.

2. Medlemmer
Alle som spiller regelmessig i Steinerskolens ungdomsorkester og betaler kontingent er ordinære medlemmer i ungdomsorkesteret. Kontingenten fastsettes av generalforsamlingen. Styret kan gi dispensasjon fra kontingent etter søknad. Medlemmene representeres i styret og på generalforsamlingen av en av foreldrene/foresatte.

3. Generalforsamling
Generalforsamlingen er ungdomsorkesterets høyeste myndighet og avholdes hver vår etter innkalling med minst 14 dagers varsel. Ekstraordinær generalforsamling kan innkalles av styret eller når to tredeler av de ordinære medlemmene krever det. Dagsorden og nødvendig dokumentasjon, styrets innstillinger og forslag som skal behandles skal foreligge senest en uke før generalforsamlingen. Alle ordinære medlemmer har stemmerett og vedtak fattes med alminnelig flertall. Vedtektsendringer og saker av stor prinsipiell betydning krever to tredelers flertall og skal være behandlet i styret i god tid før generalforsamlingen.

Generalforsamlingen velger styre og revisor. Styremedlemmene velges for en periode på to år. Styret skal gi generalforsamlingen rapport om ungdomsorkesterets drift, og fremlegge reviderte regnskap. Styret skal lage en årsmelding med en oversikt over konserter og opptredener og spesifisere nyanskaffelser og store utgiftsposter i regnskapet. Generalforsamlingen fastsetter kontingent for kommende år og vurderer ungdomsorkesterets medlemskap i organisasjonslivet.

4. Styret
Ungdomsorkesteret har et styre på minst fire representanter, herunder leder, kasserer og sekretær og minst én representant for lærerkollegiet ved skolen. Medlemmene velger sine representanter til styret på generalforsamlingen. Styret konstituerer seg selv. Styret er ansvarlig for ungdomsorkesterets økonomi, instrumenter, utstyr, notearkivering og daglige drift og organisering. Styret foretar engasjement, ansettelser, oppsigelser og avskjedigelser av ungdomsorkesterets dirigenter, instruktører og vikarer og lager arbeidsavtaler med disse. Dirigentene bør være til stede på styremøtene.

I spesielt viktige saker (f.eks. ansettelser og avskjedigelser) skal innkalling med dagsorden sendes til styremedlemmene 14 dager før styremøtet. Styret er beslutningsdyktig når minst halvparten av styremedlemmene er til stede. Saker som har vesentlig betydning for skolen skal forelegges lærerkollegiet for godkjennelse. Styret fungerer som valgkomite.

5. Drift
Opptak til ungdomsorkesteret skjer fortrinnsvis ved begynnelsen av hvert halve skoleår. Dirigenten vurderer musikernes ferdighetsnivå og er ansvarlige for opptak i ungdomsorkesteret. Medlemmene forplikter seg til å være med for en sesong av gangen og bør gi beskjed før sommerferien eller juleferien dersom de ønsker å slutte. Ved fravær fra ungdomsorkesteret må medlemmene gi beskjed til dirigenten eller rette vedkommende. Medlemmene har ansvaret for å møte til rett tid og deres foreldre/foresatte er ansvarlige for instrument, noter og andre effekter som er lånt eller leid fra ungdomsorkesteret. Betydelig fravær, kontingentrestanse eller dårlig disiplin kan føre til eksklusjon. Eksklusjon fordrer et styrevedtak og kan klages inn for generalforsamlingen.

6. Økonomi og forvaltning
Midler til ungdomsorkesterets drift skaffes ved medlemmens kontingent, billettinntekter ved konserter, innsamlinger og ved offentlige og frivillige bidrag. Utgiftene omfatter honorarer og lønnskostnader, innkjøp og vedlikehold av instrumenter, noter og utstyr, administrasjonsutgifter og utgifter ved forskjellige arrangementer.

Sammen med barneorkesteret og kammerorkesteret forvalter ungdomsorkesteret en felles instrumentpark.

7. Oppløsning av ungdomsorkesteret
Oppløsning av ungdomsorkesteret kan vedtas på generalforsamling med 2/3-dels flertall etter innkalling med 14 dagers varsel. Endelig vedtak fattes på deretter følgende generalforsamling. Ved oppløsning forvaltes ungdomsorkesterets gjenværende midler av Rudolf Steinerskolens forvaltning. Forvaltningen bør fortrinnsvis benytte midlene til å danne et nytt strykeorkester.

8. Utmelding
Medlemmer som ikke betaler kontingent anses å ha meldt seg ut.


Vedtekter for Rudolf Steinerskolens kammerorkester (Vedtatt på konstituerende generalforsamling 11. november 2003)..

1. Formål
Steinerskolens kammerorkester har som formål å vekke og utvikle elevenes musikalske evner gjennom instruksjon, samspill og ved å ta aktivt del i musikklivet ved Rudolf Steinerskolen i Oslo. Orkesterets styrende organer, instruktører og medlemmer skal så langt mulig bidra til å skape et godt orkestermiljø og sosialt felleskap som bygger på gleden ved samspill og samarbeid i og utenfor skolen. Kammerorkesteret har et nært og forpliktende samarbeid med Steinerskolens barneorkester Lillestryk og Steinerskolens ungdomsorkester Storestryk, samt eventuelle egne aspirantgrupper.

2. Medlemmer
Alle som spiller regelmessig i Steinerskolens kammerorkester og betaler kontingent er ordinære medlemmer i kammerorkesteret. Kontingenten fastsettes av generalforsamlingen. Styret kan gi dispensasjon fra kontingent etter søknad. Medlemmene representeres i styret og på generalforsamlingen av en av foreldrene/foresatte.

3. Generalforsamling
Generalforsamlingen er kammerorkesterets høyeste myndighet og avholdes hver vår etter innkalling med minst 14 dagers varsel. Ekstraordinær generalforsamling kan innkalles av styret eller når to tredeler av de ordinære medlemmene krever det. Dagsorden og nødvendig dokumentasjon, styrets innstillinger og forslag som skal behandles skal foreligge senest en uke før generalforsamlingen. Alle ordinære medlemmer har stemmerett og vedtak fattes med alminnelig flertall. Vedtektsendringer og saker av stor prinsipiell betydning krever to tredelers flertall og skal være behandlet i styret i god tid før generalforsamlingen.

Generalforsamlingen velger styre og revisor. Styremedlemmene velges for en periode på to år. Styret skal gi generalforsamlingen rapport om kammerorkesterets drift, og fremlegge reviderte regnskap. Styret skal lage en årsmelding med en oversikt over konserter og opptredener og spesifisere nyanskaffelser og store utgiftsposter i regnskapet. Generalforsamlingen fastsetter kontingent for kommende år og vurderer kammerorkesterets medlemskap i organisasjonslivet.

4. Styret
Kammerorkesteret har et styre på minst fire representanter, herunder leder, kasserer og sekretær og minst én representant for lærerkollegiet ved skolen. Medlemmene velger sine representanter til styret på generalforsamlingen. Styret konstituerer seg selv. Styret er ansvarlig for kammerorkesterets økonomi, instrumenter, utstyr, notearkivering og daglige drift og organisering. Styret foretar engasjement, ansettelser, oppsigelser og avskjedigelser av kammerorkesterets dirigenter, instruktører og vikarer og lager arbeidsavtaler med disse. Dirigentene bør være til stede på styremøtene.

I spesielt viktige saker (f.eks. ansettelser og avskjedigelser) skal innkalling med dagsorden sendes til styremedlemmene 14 dager før styremøtet. Styret er beslutningsdyktig når minst halvparten av styremedlemmene er til stede. Saker som har vesentlig betydning for skolen skal forelegges lærerkollegiet for godkjennelse. Styret fungerer som valgkomite.

5. Drift
Opptak til kammerorkesteret skjer fortrinnsvis ved begynnelsen av hvert halve skoleår. Dirigenten vurderer musikernes ferdighetsnivå og er ansvarlige for opptak i kammerorkesteret. Medlemmene forplikter seg til å være med for en sesong av gangen og bør gi beskjed før sommerferien eller juleferien dersom de ønsker å slutte. Ved fravær fra kammerorkesteret må medlemmene gi beskjed til dirigenten eller rette vedkommende. Medlemmene har ansvaret for å møte til rett tid og deres foreldre/foresatte er ansvarlige for instrument, noter og andre effekter som er lånt eller leid fra kammerorkesteret. Betydelig fravær, kontingentrestanse eller dårlig disiplin kan føre til eksklusjon. Eksklusjon fordrer et styrevedtak og kan klages inn for generalforsamlingen.

6. Økonomi og forvaltning
Midler til kammerorkesterets drift skaffes ved medlemmens kontingent, billettinntekter ved konserter, innsamlinger og ved offentlige og frivillige bidrag. Utgiftene omfatter honorarer og lønnskostnader, innkjøp og vedlikehold av instrumenter, noter og utstyr, administrasjonsutgifter og utgifter ved forskjellige arrangementer.

Sammen med barneorkesteret Lillestryk og ungdomsorkesteret Storestryk forvalter kammerorkesteret en felles instrumentpark.

7. Oppløsning av kammerorkesteret
Oppløsning av kammerorkesteret kan vedtas på generalforsamling med 2/3-dels flertall etter innkalling med 14 dagers varsel. Endelig vedtak fattes på deretter følgende generalforsamling. Ved oppløsning forvaltes kammerorkesterets gjenværende midler av Rudolf Steinerskolens forvaltning. Forvaltningen bør fortrinnsvis benytte midlene til å danne et nytt strykeorkester.

8. Utmelding
Medlemmer som ikke betaler kontingent anses å ha meldt seg ut.